Koduaia bassein – suviti jahutab, talvel annab pärast sauna mõnutunde

31.10.2021

Mõnusal päikeselisel suvepäeval on ideaalne jahutada end koduses õuebasseinis. Ja sama nauditav on end avastada köetavast basseiniveest keset säravat lund, silgates vette otse kuumast saunast… Kes meist poleks sellest unistanud, olgu tegemist lapse või täiskasvanuga!

Välibassein hoovil või terrassi süvistatuna ei ole enam ammu ainult filmidest nähtud rikaste ja edukate näitlejate privileeg, vaid tehnoloogia areng on muutnud selle kättesaadavaks kõigile. Lisaks muutub aastatega aina lihtsamaks ja kiiremaks nii basseinide ehitamine kui ka hooldamine. Samas on bassein asendamatuks kaaslaseks ajal, mil spordiklubidesse pääsemine on raskendatud ning perega soojale maale sõitmine ei tule pandeemia tõttu kõne allagi. Miks mitte nautida spaamõnusid otse enda kodus?

Vastupidavad ja erinevaid ilmastikuolusid taluvad polüpropüleenmaterjaliga kaetud basseinid on keskkonnasõbralikud, lihtsalt paigaldatavad ning hügieenilised. Kuna bassein on valmistatud kergest materjalist, on soovi korral lihtne selle asukohta muuta. Basseine saab tänapäeval tellida enda maitse järgi kas kandilisi, kumeraid, ümaraid või erimõõduga – kusjuures enimlevinud välibasseinide mõõdud on 3×6 ja 4×8 meetrit. 


Valides aega basseini jaoks kohta, peaks eelistama paika, kus on tuulevaikus ning pole uudishimulike naabrite silmi kiikamas. Basseini ümber asuva ala võiks katta puiduga, sest puitterrassil liikumine vähendab kindlasti mulla ja rohuliblede sattumist basseinivette. Basseinivee hoiab puhtana keemavaba veepuhastussüsteem ning soojana säästlik küttepump. Välisbasseinile saab lisada ka spetsiaalse kaarkatuse, mis aitab hoida külmal ajal mõnusalt sooja.