Moodulmaja – ideaalne variant nii ajutise kui püsiva ruumipuuduse puhul

12.06.2022

Uue maja ehitus on kallis ja võtab omajagu aega, seetõttu tuleks kiire ruumipuuduse lahendamiseks leida mõni muu moodus. Üks võimalus on osta puidust moodulmaja – see valmib tehase kuivas ruumis ning paigaldatakse krundile mõne päevaga. Lisaks on tegemist keskkonnasõbraliku lahendusega. 

Moodulmaja ehitamine võtab tehases mõned kuud, seejärel transporditakse see kinnistule ning paigaldatakse ettevalmistatud vundamendile. Kohapeal pannakse majale külge vihmaveerennid ja varikatused ning ühendatakse vajalike kommunikatsioonidega. Omaniku jaoks on kindlasti tähtis teada, et tema hoone valmib ehituse jaoks ideaalsetes sisetingimustes ja välistatud on kõik ilmastikust tingitud ohud. 

Moodulmaja ei vaja traditsioonilist soojustatud vundamenti, seetõttu on ka eeltööde tegemine kiire. Piisab vaid postidest või alusvööst. Samuti on kommunikatsioonid juba moodulite sisse ehitatud ja objektile jääb lihtsalt ühendamisrõõm. Sageli eelistavad sellist lahendust need inimesed, kellel on kogemusi majaehitamisena ning nad on kursis traditsiooniliste ehitusmeetoditega kaasnevast aja- ja rahakulust. 


Moodulmaju kasutatakse aina enam nii eramajapidamistes lisapinna tekitamiseks, aga ka koolide, lasteaedade, hooldekodude, kontorite ja erinevate asutuste ruumipuuduse lahendamiseks. Suureks plussiks on ka see, et moodulmaja saab hiljem liigutada. Kui teil seda enam vaja ei lähe, võib lasta hoone teisaldada mujale, muuta selle kasutusotstarvet või müüa edasi. Seega on tegemist tegelikult väga nutika investeeringuga.