Pinglagi – igava kipslae efektsem ja soodsam alternatiiv

26.10.2021

Vastupidavale PVC-materjalile trükitava pinglae tehnoloogia on tegelikult tuntud enam kui 50 aastat, aga Eestis on see hoo sisse saanud viimasel kümnendil. Tegemist on harjumuspärasest kipslaest soodsama, ilusama ja ka tervislikuma alternatiiviga, mille üheks väga suureks eeliseks on selle paigalduse kiirus. 

Pinglagi paigaldatakse eelnevalt fikseeritud plast- või alumiiniumprofiilile. Neid on igale maitsele: mattpinnaga, läikivad, ühe- ja mitmevärvilisi, piltide ja fotodega, mitmetasanduslikke, perforeeritud, akustilisi ja valgustatuid… Lae saab tellida kasvõi romantilise tähistaevana, millel kumavad tähed ja kuu!

Kuna laematerjali sisse saab teha avausi nii lampidele, anduritele kui ka moekatele laetaladele, on pinglae võimalused piiramatud ning kujundatakse just tellija või sisearhitekti soovide kohaselt. Pinglaed on efektsed ja emotsionaalsed, samas praktilised, vastupidavad ja ekspluatatsioonikindlad. Eriti silmatorkavad on valgustuslahendusega laed, millega saab lahendada korraga ka ruumi üldvalgustuse.


100-ruutmeerise pinglae paigaldus võtab aega mitte rohkem kui ööpäev, ent kipsiga sama suure ala katmine, pahteldamine, lihvimine ja värvimine võtab kordades rohkem, rääkimata tekkivast pahtlitolmust. Oluline on muidugi PVC-materjali kvaliteet, mis peab olema antistaatiline ja veekindel. Veekindlus tähendab, et kui ülemises korteris peaks uputama või katus peaks vihmavett läbi laskma, ei lase materjali „õmblused” tilkagi läbi ning pärast raske veekoguse eemaldamist tõmbub materjal tagasi oma algsesse asendisse.

Väheoluline pole ka pinglae kestvus – kui kipslae vahekohtadesse kipuvad ajapikku tekkima praod, siis pinglae puhul on tegemist materjaliga, mis ei vaja vähemalt mitukümmend aastat pesu, värvimist ega remonti.